Ciekawa teoriaSedLex pisze: 15 sty 2026, o 09:35 Nie wiem jak w NX, ale w kia Sportage po liftingu jest w hybrydach tryb oczyszczania tylnych tarcz poprzez naciśnięcie przycisku auto hold podczas jazdy.
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
J@RO
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
- Kontakt:
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
gracus7
- Lex user
- Kontakt:
W NX nie ma nic takiego bo nie raz w trakcie jazdy włączam hold przed skrzyżowaniem.
-
Mariopop
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
- Kontakt:
Odbieram NX i zaproponowano mi dodatkową polisę ubezpieczeniową GAP WAGAS 120%, która zabezpiecza utratę wartości auta przy kasacji lub kradzieży. Czy warto się w to bawić? koszt 2 lata -4.380 zł, 3 lata - 5150, 4 lata - 7802 itd. Czy ktoś miał doświadczenie z tym ubezpieczycielem (Helvetia)?
-
SedLex
- Lex user
- Model Lexusa: w planach
- Kontakt:
To nie teoria, tylko fakt w Kii Sportage 2026. Uściślę tylko, że przycisk auto hold trzeba przyciskać w trakcie jazdy, aż pojawi sie komunikat na ekranie infotainment, że tryb oczyszczania tylnych tarcz jest aktywowany.
-
JAPS
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h+
- Kontakt:
Co do samego GAP: jeśli nie bierzesz leasingu to odpuść sobie to ubezpieczenie. W przypadku leasingu warto tylko przy małej wpłacie początkowej.Mariopop pisze: 19 sty 2026, o 18:14 Odbieram NX i zaproponowano mi dodatkową polisę ubezpieczeniową GAP WAGAS 120%, która zabezpiecza utratę wartości auta przy kasacji lub kradzieży. Czy warto się w to bawić? koszt 2 lata -4.380 zł, 3 lata - 5150, 4 lata - 7802 itd. Czy ktoś miał doświadczenie z tym ubezpieczycielem (Helvetia)?
Co do firmy WAGAS: korzystałem z przedłużonej gwarancji od nich, trochę formalności było przy naprawie ale się wywiązali w 100%, nie mam im nic do zarzucenia.
- Plexus
- Lex user
- Kontakt:
Pytanie Koledzy, jakie są Wasze opinie/doświadczenia na temat mycia Lexa w myjniach szczotkowych?
Dotychczas myłem tylko bezdotykowo i mam obawy jechać do myjni szczotkowej, ale aktualnie (temperatura) mycie pod natryskiem chyba nie wchodzi w grę. A może ktoś zna myjnię bezdotykową z suszeniem (w pomieszczeniu) w Warszawie?
Dotychczas myłem tylko bezdotykowo i mam obawy jechać do myjni szczotkowej, ale aktualnie (temperatura) mycie pod natryskiem chyba nie wchodzi w grę. A może ktoś zna myjnię bezdotykową z suszeniem (w pomieszczeniu) w Warszawie?
NX350h Prestige | MY 2024
-
JAPS
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h+
- Kontakt:
Żadnego Japończyka poza służbowym Avensisem nie myłem nigdy na myjni szczotkowej. Teraz w zimie normalnie w Krakowie działają myjnie ręcznie czysto.pl , szczotki są zanurzone w jakimś specjalnym roztworze. Jeśli po myciu szybko wjedziesz do ciepłego garażu to wszystko powinno być OK.
-
kond
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx
- Kontakt:
Nawigacja lexus pokazuje cene paliw przy wybranych stacjach na mapie ale tylko cene diesla. Jak to zmienic na pb?